Cosmedix

Cosmedix skincare

Wanneer je bepaalde problemen met je huid ervaart, kan je deze verbeteren. Denk hierbij aan het aanpakken van rimpels en lijnen, je huid verstevigen, je huid egaler en stralender maken, het verbeteren van roodheid, een vermindering van acne of een vette huid, maar denk ook aan een droog en trekkerig gevoel. Om je huid optimaal te verbeteren, is het van belang dat je dit op twee manieren behandelt: de producten die je thuis gebruikt, moeten huidverbeterend zijn. Wanneer je alleen verzorging gebruikt, is het onmogelijk om tot maximaal resultaat te komen. Een goed huidverbeterend merk voor thuis en in de salon is Cosmedix.

Cosmedix skincare

Cosmedix is een merk wat de perfecte combinatie is van natuurlijke ingrediënten én huidverbetering. De basis van Cosmedix zijn schone, natuurlijke ingrediënten die daadwerkelijk een huid verbeteren. Hierdoor is Cosmedix in staat om op een groene, natuurlijke manier onder andere huidveroudering aan te pakken. De natuurlijke ingrediënten worden door de huid beter verdragen en zijn in staat om tot diep in de huid te werken, zelfs tot in de celkern! Wanneer je op deze natuurlijke manier huidveroudering aan wil pakken, kan je dat op een aantal verschillende manieren doen, aangezien er meerdere ingrediënten zijn die een antirimpel werking hebben.

Vitamine A

Het belangrijkste ingrediënt waar Cosmedix graag mee werkt, is vitamine A, ook wel bekend als Retinol. Retinol is het enige ingrediënt waarvan wetenschappelijk aangetoond is dat het anti aging werkt. Retinol laat een cel zich jonger gedragen, de cel deelt zich weer sneller. Door de snellere celdeling voorkom je dat rimpels dieper en langer worden en voorkom je nieuwe rimpels. Ook fijne (droogte) lijntjes voorkom je en bestaande zullen ook verminderd worden. Retinol wordt door Cosmedix gewonnen uit donkergekleurd groente en fruit en is dus natuurlijk.

Enkel in nachtcreme's

Aangezien Retinol licht gevoelig is, gebruiken we retinol enkel in de nachtcrèmes. Vraag in de salon naar het unieke opbouw programma van Cosmedix om veilig en stapsgewijs je huid te verbeteren met retinol. Ook gebruikt Cosmedix al geruime tijd het steeds populairdere Bakuchiol. Bakuchiol is de vegan versie van retinol en ook volledig natuurlijk. Het voordeel van Bakuchiol is dat het niet de lichtgevoeligheid heeft die Retinol wel heeft, wat Bakuchiol ook geschikt maakt voor een dagcrème of serum. Bakuchiol heeft dezelfde antirimpel eigenschappen als Retinol en is opbouwen niet nodig.

Andere natuurlijke antirimpel ingrediënten zijn bijvoorbeeld ingrediënten die de celdeling bevorderen, zoals het lichaamseigen Melkzuur, wat Cosmedix haalt uit suikerriet. Door de stimulatie van de celdeling worden dode huidcellen afgestoten en is de structuur verfijnd. Rimpels verminderen hierdoor sterk. Ook is melkzuur in staat vocht aan te trekken, wat droogtelijntjes verdoezeld

Een enorme boost

Vitamine C, Ascorbinezuur, is een ingrediënt wat bekend staat als boost voor de productie van collageen en elastine, de twee bouwstenen van de stevigheid en elasticiteit van je huid. Wil je een antirimpel effect, dan is het absoluut aan te raden om vitamine C te gebruiken in je crème. Uiteraard is het vitamine C wat Cosmedix gebruikt ook op natuurlijke basis, het wordt namelijk gewonnen uit citrusvruchten.

Cosmedix producten

Bekijk alle producten van Cosmedix Skincare in onze webshop.