Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 75,- ​
Producten van QMS & Cosmedix

Permanente Make-up

Permanente Make-up (PMU)

Wat is permanente make-up?

Permanent Make-up is een pigment aanbrengen vlak onder het huidoppervlak. Door middel van een steriele ultradunne naald of mesje wordt er een huidvriendelijke vloeistof (pigment) in de huid gebracht. Wij staan voor hygiene en veiligheid en werken met de beste goedgekeurde pigmenten en steriele naalden. Wij zijn hiervoor GGD goedgekeurd. 

Eyeliners

PMU eyeliners

Met een pmu eyeliner brengen we pigment in de huid van je ooglid aan, dicht aan de wimperrand. Een eyeliner geeft optisch een diepte aan de ogen. Zo kunnen de ogen groter lijken, de wimpers voller en geeft het een frisse blik. Ook als je bijvoorbeeld maar weinig wimper haartjes hebt kun je met een eyeliner optisch een vollere wimperrand creëren. Het bespaart veel tijd iedere morgen. De eyeliner is altijd semi permanent en zal bij voorkeur elk jaar tot anderhalf jaar opgefrist moeten worden. Zo houden we de kleur fris en geniet je altijd van een stralende oogopslag. 

PMU tarieven eyeliners

 • Eyeliner boven en onderooglid € 295,-

  Touch up 160,00

 • Eyeliner boven ooglid € 200,-

  Touch up 145,00

 • Eyeliner onder ooglid € 145,-

  Touch up 105,00

PMU Eyeliners behandelingen

Wenkbrauwen

PMU Wenkbrauwen ombre of hairstrokes?

Voor de wenkbrauwen werken we met twee verschillende technieken. 

Permanente make-up tarieven eyeliners

 • Wenkbrauwen ombre € 325,-

  Touch up 165,00

 • Wenkbrauwen hairstrokes € 325,-

  Touch up 165,00

PMU Wenkbrauwen behandelingen

Behandelplan PMU

1. Intake

Voorafgaand aan de behandeling plannen we een intake. We bespreken je wensen en verwachtingen. Tijdens dit gesprek kun je al je vragen stellen en kunnen we alvast een voortekening maken als dit wenselijk is. 

2. Voortekenen

Aan het begin van de behandeling zullen we altijd weer een voortekening maken. We maken hierbij gebruik van een speciale meet methode zodat we de perfect passende wenkbrauw kunnen intekenen. Je krijgt van ons een hand spiegel zodat je kunt meekijken en samen bepalen we zo de perfecte vorm van jouw nieuwe wenkbrauwen. Bij een eyeliner zullen we alleen bespreken hoe de eyeliner gewenst is. 

3. Kleurkeuze

We gaan samen de kleur bepalen. Houdt er altijd rekening mee dat de wenkbrauwen vlak na het zetten wat donkerder zullen zijn. De kleur zal binnen een week nog met 40% afnemen. Schrik hier dus niet van. We hebben veel ervaring en weten bij elke kleur die we kiezen al hoe deze gaat worden na behandeling. Bij een eyeliner hoeven we niet altijd te kiezen voor de kleur zwart maar kunnen we ook gaan voor een wast subtielere tint.

4. Behandeling

Nadat de vorm en kleur is bepaald starten we met de behandeling. De behandeling duurt ongeveer anderhalf uur. De behandeling zal nooit geheel pijnloos zijn. Maar het is erg goed te verdragen.

5. Nazorg

Aan het einde van de behandeling krijg je nazorg instructies. De eerste week niet langdurig douchen, sporten en voorzichtig met make up aanbrengen. Natuurlijk mag u wel uw ogen opmaken als u uw wenkbrauwen heeft laten doen. Sauna, zwemmen en zonnebank even vermijden de eerste twee weken na het zetten. PMU is een schaafwondje en geneest het snelst als deze zo droog en schoon mogelijk blijft. De ogen mogen na het plaatsen van de eyeliners nog gekoeld worden met vochtige koude wattenschijfjes om de zwelling te verminderen. 

6. Nabehandeling

Na 4-6 weken plannen we de nabehandeling in. Hier werken we de wenkbrauwen/ eyeliners bij en zijn ze perfect! De nabehandeling zit altijd bij de prijs inbegrepen. Af en toe is er een tweede nabehandeling nodig. Hiervoor rekenen wij een klein bedrag voor onze naald en pigmenten.

Veelgestelde vragen

Minimaal 24 uur van te voren geen alcohol nuttigen. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten. Ruim 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (o.a. aspirines). Overleg eventueel met de arts omtrent het eventueel overslaan van de medicatie. Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel genomen worden. 

Afhankelijk van de behandeling en de huid kan er een eventuele zwelling optreden , maar deze verdwijnt meestal binnen 24 uur. Je kunt je dagelijkse activiteiten gewoon hervatten na de behandeling.

Op het oog lijkt permanent make-up het zelfde als tatoeeren. Het grote verschil zit hem in het gebruik van de naalden en het pigment en de diepte van het ingebrachte pigment. Permanent make-up gaat tot de eerste huidlaag en bij tatoeeren gaat men in de derde huidlaag. Doordat bij tatoeage de naald dus dieper gaat wordt de pigment ingekapseld door vetcellen en daardoor zal deze dus veel langzamer vervagen. Het grote voordeel bij  permanent make-up is juist dat het vervaagd zodat het na verloop van tijd nog aangepast kan worden

Een informed consent is een lijst met vragen die voorafgaand aan de behandeling ingevuld moet worden. Wij nemen eventuele contra-indicaties met je door omdat permanent make-up in combinaties met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is. In sommige gevallen kunnen we in overleg voorzorgsmaatregelen nemen. In sommige gevallen kan een behandeling niet plaatsvinden, in dat geval is dat vervelend maar in jouw eigen belang.

Permanent make-up zorgt ervoor dat de wenkbrauwen nog steeds zichtbaar zijn wanneer uw eigen wenkbrauw haren uit gaan vallen na de chemotherapie. Je kunt permanent make-up het beste laten aanbrengen voordat u aan de chemotherapie begint. Voor ons is het prettig dat wij je kunnen zien wanneer alle wenkbrauw haartjes nog aanwezig zijn zodat we de behandeling hierop kunnen aanpassen. Wij vragen wel om goedkeuring van uw behandelend arts (oncoloog) mede doordat hij of zij dan ook direct op de hoogte van de behandeling is die je wilt ondergaan.

Bij diabetes (suikerziekte), is permanent make-up in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wond genezing. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle diabetes patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.

Alleen tijdens het plaatsen van de eyeliner mag je geen contactlenzen dragen tijdens de behandeling. Als je contactlenzen draagt, breng je je bril mee de dag van de behandeling. Contactlenzen kun je weer dragen wanneer er geen korstjes meer zijn.